dinsdag 22 mei 2018

Zoon van legendarische ontdekkingsreiziger Jacques Cousteau vaart met toeristen over Amazone in

'Samen een plek verkennen die ons allemaal verbindt met de natuur en onze waterplaneet'

(Bron foto's: Aqua Expeditions)
 
Peru is een land waar de natuur bruist van de diversiteit. Van zijn oude ruïnes tot zijn inheemse gemeenschappen, het heeft zijn bezoekers veel te bieden. En, wat is een betere manier om dit prachtige land te ervaren dan met de zoon van de legendarische oceaanontdekker Jacques Cousteau? 

In zijn voetsporen organiseert Jean-Michel Cousteau drie ongelooflijke reizen over de Peruaanse Amazone.

Jean-Michel's vader, Jacques Cousteau, was een baanbrekende Franse marineofficier, ontdekkingsreiziger, schrijver en natuurbeschermer die een passie had voor de zee. De veelgeprezen Cousteau regisseerde ook films, met name de documentaire bewerking van zijn boek The Silent World, dat op het Filmfestival van Cannes in 1956 een Palme d'Or won.



Goway Travel en Aqua Expeditions organiseren de reizen die plaatsvinden op: 5 - 12 oktober (zeven nachten); 5 - 8 oktober (drie nachten) en 8 - 12 oktober (vier nachten). Prijzen vanaf  5.655 Amerikaanse dollar (€ 4796).



Onder leiding van Jean-Michel en de lokale gidsen, zullen gasten aan boord gaan van de Aria Amazon, een luxe cruiseboot en van daar worden ze van plaats naar plaats vervoerd. Uit de eerste hand leren over wat de Peruaanse Amazone zo speciaal maakt, er zullen excursies zijn om een ​​inheemse gemeenschap te ontmoeten, uitstapjes diep in de jungle op zoek naar zeldzame wilde dieren specifiek voor de regio, en een bezoek aan de exotische lokale markten.


Net zo avontuurlijk als zijn vader, richtte Jean-Michel in 1999 de Ocean Futures Society op ter bevordering van het behoud van de oceaan. Hij is ook een prijswinnende producent van meer dan 80 films en organiseert tijdens elke reis zowel gesprekken als vertoningen van sommige van zijn films.

'Na deze reizen, word ik geïnspireerd met het grootste gevoel van hoop dat we door zullen gaan. Ik verheug me op mijn volgende avontuur aan boord van de Aria Amazon met gasten van over de hele wereld, terwijl we samen een plek verkennen die ons allemaal verbindt met de natuur en onze waterplaneet.'

U kunt hier meer over dit avontuur te weten komen.

(Suriname Mirror/Lonely Planet/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten