dinsdag 22 mei 2018

Wijziging binnen de directie van Ennia op Curaçao voor velen onverwacht

Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten moet goedkeuring geven aan nieuwe directieleden


Hushang Ansary (91), via zijn Parman Capital Group eigenaar van verzekeringsbedrijf Ennia en het bankbedrijf Banco di Caribe, maakt tevens deel uit van de Raad van Commissarissen (RvC) van Ennia. De RvC is het toezichthoudend orgaan van de vennootschap. De RvC houdt toezicht op de Raad van Bestuur (RvB), ofwel de directie. 

De wisseling van de wacht binnen de directie van Ennia afgelopen donderdagavond kwam voor velen intern en zeker ook extern onverwacht. Het Antilliaans Dagblad schrijft vandaag, dinsdag 22 mei 2018, in afwachting te zijn van antwoorden op vragen aan de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), die goedkeuring moet geven aan de nieuwe directieleden.

De hoogste medewerker, ceo en president-directeur Ralph Palm, maakt plaats voor de nieuwe topbaas Richard Gibson, terwijl Palm overigens wel aanblijft als adviseur en tevens commissaris wordt. Dus belast met een toezichthoudende taak.

De omvangrijke Ennia Groep bestaat uit diverse vennootschappen. Naast de holding zijn er verschillende werkmaatschappijen. Hoewel het handelsregister bij de Kamer van Koophandel (KvK) nog bijgewerkt moet worden wat betreft de nieuwe directeuren (naast Gibson is ook bankier Percival Virginia directeur van de verzekeringsmaatschappij geworden), zijn volgens secretaris van de board Roy Beaujon de namen van de commissarissen gelijk gebleven en conform het KvK-uittreksel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten