dinsdag 22 mei 2018

Delegatie politie Suriname op bezoek bij Guyanese collega's inzake zeepiraterj

Beide landen onderzoeken gewapende overvallen op Guyanese vissers voor de Surinaamse kust

(Bron foto: Kaieteur News)
 
Hoofdinspecteur Roberto Prade (hoofd Kapitale Delicten), zijn collega Erwin Dort (hoofd recherche), Bryan Isaacs (waarnemend hoofd Internationale Betrekkingen) en rechercheur Jayant Somai van het Korps Politie Suriname hebben gisteren in Georgetown, Guyana, overleg gevoerd met korpschef David Ramnarine en de assistent-commissarissen Paul Williams en Lyndon Alves van het Guyanese politiekorps, aldus vandaag, dinsdag 22 mei 2018, de Wsare Tijd op gezag van Guyanese media (zie onderaan).

Ook andere Guyanese officieren waren aanwezig bij de bespreking in de conferentiezaal van het hoofdbureau van politie Eve Leary.

De ontmoeting was in het kader van het onderzoek dat momenteel in beide landen wordt gedaan naar de gewapende overvallen op Guyanese vissers eind vorige maand en begin mei voor de Surinaamse kust.

De lichamen van vier slachtoffers zijn geborgen, maar twaalf vissers worden nog vermist. Vijf mannen hebben de aanval in de nacht van 27 april overleefd.

Tijdens het overleg is de stand van zaken omtrent het onderzoek in de twee landen besproken. Eerder deze maand toen de Guyanese minister van Openbare Veiligheid, Khenraj Ramjattan, op bezoek was, is afgesproken dat de politiekorpsen van de twee buurlanden nauwer met elkaar zouden samenwerken en ook informatie en inlichtingen zouden uitwisselen om de daders van de overvallen op te sporen en voor het gerecht te brengen.

In Suriname zitten twaalf mannen vast op verdenking van betrokkenheid bij de overvallen. In Guyana zijn twee mensen ingesloten onder wie de vermoedelijke opdrachtgever. De KPS-delegatie arriveerde zondag in Georgetown en keert vandaag terug.

http://demerarawaves.com/2018/05/21/top-suriname-police-officers-in-guyana-to-probe-piracy/

https://www.kaieteurnewsonline.com/2018/05/22/suriname-investigators-in-guyana-to-probe-deadly-pirate-attacks/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten