dinsdag 22 mei 2018

319 Kilo cocaïne onderschept in de zeehaven van kustplaats Guayaquil in Ecuador

Cocaïne waarschijnlijk bestemd voor de markt in de VS en Europa


Het Ecuadoraans ministerie van Binnenlandse Zaken meldt zondag 20 mei 2018 de inbeslagname van 319 kilo cocaïne in een gebied dat grenst aan de zeehaven van de kustplaats Guayaquil, die naar alle waarschijnlijkheid bestemd was voor de Verenigde Staten en Europa. 

In een verklaring stelt het ministerie, dat in de operatie 'Odisea', zaterdag 19 mei 2018, de cocaïne werd gevonden na een onderzoek door de Informatie Eenheid van Havens en Luchthavens (UIPA, Unidad de Inteligencia de Puertos y Aeropuertos), op basis van informatie verkregen van het publiek.


Het hoofd van de Narcotics Unit van Zone 8, Edwin Noguera, meldde de inbeslagname van de cocaïne in 330 verpakkingen, die zich in zes jute zakken bevonden. Hij concludeerde dat vanwege de hoeveelheid, de drugs 'zou worden vervoerd naar internationale markten zoals de Verenigde Staten en Europa', waar het meer dan 16 miljoen dollar zou kunnen kosten, aldus het ministerie.

Hij voegde eraan toe, dat tot nu toe dit jaar 8 ton cocaïne in het District van Guayaquil (zuidwesten) in beslag is genomen, en dat daarvan 5.8 ton bestemd zou zijn voor internationale markten; de rest voor binnenlands gebruik.

(Suriname Mirror/La Republica/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten