dinsdag 22 mei 2018

Oesman Wangsabesari (NDP) weer toegetreden tot de De Nationale Assemblee

Oud-KTPI politicus vervangt Stephen Tsang die nu minister is


Oesman Wangsabesari (NDP) is dinsdag 22 mei 2018 weer toegetreden tot De Nationale Assemblee (DNA). Hij is in de plaats gekomen voor Stephen Tsang, die minister is geworden van Handel, Industrie en Toerisme. Dit  meldt Starnieuws.

Nadat de 'geloofsbrieven' in orde waren bevonden en geen bezwaren werden geuit, werd hij toegelaten als lid. Eerder had hij de eed afgelegd in handen van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Zij merkte op, dat hij al lid is geweest van De Nationale Assemblee.


Ook diverse fracties, onder wie fractievoorzitter André Misiekaba van de NDP, en de regering hebben hem welkom geheten in De Nationale Assemblee. Wangsabesari bedankte voor de felicitaties aan zijn adres en zijn gezin. Hij beloofde zich naar eer en geweten in te zetten de komende twee jaren.

Wangsabesari was hoofdbestuurslid van de KTPI. Hij heeft de partij ook vertegenwoordigd in De Nationale Assemblee na de verkiezing van 2010. De politicus kondigde aan zich niet meer te kunnen vinden in deze partij. Hij besloot Nieuwe Stijl-KTPI (NSK) op te richten. Hoewel hij de NSK had ingeschreven voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei 2015 bij het Centraal Hoofdstembureau, heeft hij drie jaar geleden onder de vlag van de NDP deelgenomen aan de verkiezing. Wangsabesari werd op de 14e plaats kandidaat gesteld in Paramaribo.

Door opschuiving is hij nu toch nog op het pluche in De Nationale Assemblee beland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten