dinsdag 22 mei 2018

Corruptieschandaal na cocaïne-babagecontainer onderzoek Suriname

Aangehouden SLM-functionaris zou broer zijn van de Kustwacht-directeur


In een onderzoek naar smokkel van cocaïne via de lijnvluchten van SLM/KLM van de Johan Adolf Pengelluchthaven in Suriname naar Schiphol is een corruptieschandaal aan het licht gekomen, aldus misdaadverslaggever Mick van Wely in De Telegraaf vandaag, dinsdag 22 mei 2018, zo schrijf Crimesite.nl.

Er is vorige week een leidinggevende van de SLM opgepakt. Verder is luchthavenpersoneel gearresteerd en een politieagent van het team Bestrijding Internationale Drugshandel.

Dat is gebeurd nadat op 8 april 63 kilo cocaïne in een bagagecontainer werd gevonden. De container met dubbele bodem zou aan boord gaan van een KLM vliegtuig met bestemming Amsterdam. De politie in Suriname heeft een en ander bevestigd aan De Telegraaf.

De krant schrijft, dat ‘meerdere bronnen in Suriname’ dat de SLM-functionaris Valentino Slijngard is. Dat is de broer van een kolonel uit het Nationaal Leger van Suriname en ook directeur van de Kustwacht en coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) , Jerry Slijngard.

Het is niet bekend hoe lang er cocaïne via deze lijn naar Nederland is verstuurd. Ook is niets bekend over arrestaties of onderzoek in Nederland in deze zaak.

(Suriname Mirror/Crimesite.nl/De Telegraaf)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten