maandag 7 mei 2018

Venezolaanse oppositie presidentskandidaat Falcon haalt uit naar leiders MUD

'Je zult verdwijnen als politici en als partijen, omdat je de dynamiek van een land niet begrijpt'


Henri Falcon, de belangrijkste oppositiekandidaat voor de presidentsverkiezingen van Venezuela, heeft uitgehaald naar de leiders van de Mesa de la Unidad Democrática (MUD) en ze gewaarschuwd dat ze zullen 'verdwijnen' uit het politieke landschap van het land, omdat ze niet hebben deelgenomen aan de verkiezingen op 20 mei en voor het oproepen van kiezers om zich te onthouden van stemming

'Je zult verdwijnen als politici en als partijen, omdat je de dynamiek van een land dat oplossingen vraagt ​​en geen conflicten, niet begrijpt', vertelde Falcon, die lid was van de groep, vrijdag 4 mei 2018 aan verslaggevers.

Hij berispte de groep verder door te zeggen, dat 'vier partijen (die deelnemen aan de verkiezingen) geloven in nationale eenheid', maar zij die proberen het land van binnenuit te destabiliseren en die hebben opgeroepen tot de boycot van de verkiezingen, doen dat niet.


Falcon, die tweede is in peilingen achter Nicolás Maduro, verwierp ook het voorstel van de MUD om de verkiezingen uit te stellen tot december. 'Dit kan niet duren tot december, de crisis heeft nu behandeling nodig', zei hij.

Falcon's uitspraken tegen de MUD werden gedaan een dag nadat de groep herhaalde, dat ze niet zou deelnemen aan de verkiezingen en riep haar aanhangers op zich te onthouden van stemming op 20 mei.


Falcon heeft ook zijn overtuiging uitgesproken, dat hij een reële kans heeft om de verkiezingen te winnen. Beide leidende kandidaten, Maduro en Falcon, zijn het erover eens dat verkiezingen niet moeten worden uitgesteld.

In een politieke rally vrijdag bevestigde Maduro, dat Venezuela op 20 mei presidentsverkiezingen zal houden. 'De oligarchie wil dat we de verkiezingen opschorten ... Ik zeg ze, regen of zonneschijn op zondag 20 mei zijn er verkiezingen in Venezuela en de mensen zullen een president kiezen', herhaalde Maduro.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten