maandag 7 mei 2018

Helmin Wiels lijkt te zijn vergeten op Curaçao - 'Dit heeft Wiels niet verdiend'

(Bron foto: José Manuel Dias)
'Kijk hoe weinig mensen vandaag hier bijeen zijn gekomen om respect te tonen aan Helmin Wiels'


Een man loopt hoofdschuddend rond bij de plek waar Helmin Wiels, politiek leider van Pueblo Soberano (PS), vijf jaar geleden is doodgeschoten. 'Dit doet pijn. Kijk hoe weinig mensen vandaag hier bijeen zijn gekomen om respect te tonen aan Helmin Wiels. Dit heeft Wiels niet verdiend.' Dit schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 7 mei 2018.


De opkomst van zo'n 80 mensen afgelopen zaterdag voor de herdenking op de plek van de moord, is verpletterend laag voor een leider die in zijn glorietijd meer dan 19.000 stemmen kreeg. Overigens lijkt de opkomst wel in lijn met de dramatische verkiezingsnederlaag van vorig jaar waarbij PS van vijf zetels naar amper één zetel in de Staten kelderde.

De voormalige PS-ministers zijn bij de herdenking afwezig, met uitzondering van Ruthmilda Larmonie Cecilia, voormalig minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), ex-stemmenkanon van de partij en ondertussen ook ex-lid van PS. Larmonie-Cecilia wordt nu hardnekkig genoemd als de nieuwe politiek leider van de PNP, die bij de laatste verkiezingen uit het parlement verdween.

Van de voormalige Statenleden zijn Wini Raveneau en Elmer Wilsoe aanwezig bij Marie Pampoen. Grote afwezigen zijn de vertegenwoordigers van de coalitie en oppositiepartijen met uitzondering van premier Eugene Rhuggenaath (PAR) die naar eigen zeggen niet om politieke maar meer op persoonlijke titel aanwezig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten