maandag 7 mei 2018

Schok door Colombia na de verkrachting van- en zuuraanval op een driejarig meisje

(Bron foto: Shutterstock)
Jong meisje zou naar verluidt zijn verkracht en gemarteld door haar ouders...

Tot nu toe dit jaar worden elke dag in Colombia drie baby's seksueel misbruikt en er zijn ruim 400 gevallen van vermeend seksueel misbruik van kinderen tot vier jaar


De verkrachting van- en zuuraanval op een driejarig meisje vrijdag 4 mei 2018 heeft Colombia geschokt. 'Een man heeft haar in het ziekenhuis achtergelaten en is verdwenen, we zijn al bij de familie om de toestand van het meisje te volgen en de autoriteiten zijn op zoek naar de persoon die het meisje in het ziekenhuis heeft achtergelaten', zei directrice Diana Arboleda van het Instituto Colombiano de Bienestar Familiar (ICBF).


Verscheidene schedelfracturen, tekenen van slaan over haar lichaam, genitale verwondingen die consistent zijn met seksueel misbruik, en zuurbrandwonden op haar rug en borstkas werden vermeld onder de verwondingen van het meisje, zo meldt het ICBF. Ze wordt momenteel behandeld op de Intensive Care-afdeling van het Santa Clara Hospital.

Enrique Peñalosa, burgemeester van Bogota, schreef op zijn Twitter-account: 'Dokters van het Santa Clara-ziekenhuis doen hun best om je leven te redden. We verwerpen dit en al het geweld tegen meisjes en jonge mensen, ik vraag God om haar herstel. We zullen de dader pakken.' 


In een verklaring vrijdag heeft plaatsvervangend procureur-generaal Maria Paulina Riveros gezegd: 'De onderzoekers verrichtten een inspectie van het huis van de verzorger van het meisje, die zei dat het kind van een trap was gevallen. Ze hebben een inspectie uitgevoerd met forensische lampen en bloedmonsters gevonden die naar de juridische afdeling zijn gebracht om vast te stellen of ze overeenkomen met de minderjarige.'

Volgens de ICBF-directrice zou het jonge meisje naar verluidt zijn verkracht en gemarteld door haar ouders, nadat ze vorige week was weggehaald uit het huis van haar grootmoeder, waar ze sinds 2015 woonde. De politie is momenteel op zoek naar de ouders van het kind.

Peñalosa zei: 'We zijn diep getroffen door dit feit, dit is een afschuwelijke misdaad en we zullen alles doen wat in onze macht ligt om de crimineel te vangen.'

Ambtenaren zeggen, dat het kind teruggebracht wordt onder de voogdij van haar grootmoeder, nadat de autoriteiten besloten dat dit de beste plek voor de peuter is.

Meer dan 4.000 minderjarigen zijn sinds januari slachtoffer geworden van mishandeling, zo meldde het Instituto Nacional de Medicina Legal y Ciencias Forenses en Colombia.

De Colombiaanse sociaal-politieke partij Movimiento Independiente de Renovación Absoluta (MIRA) heeft meer dan 400 gevallen van seksueel misbruik tegen kinderen onder de vier jaar gemeld. 'Hoelang gaan we toestaan ​​dat onze kinderen in Colombia op deze manier worden uitgeroeid, omdat tot nu toe dit jaar, elke dag in Colombia, drie baby's seksueel worden misbruikt, en er zijn meer dan 400 gevallen van vermeend seksueel misbruik van kinderen tot vier jaar', zei MIRA-Congreslid Gloria Stella Diaz.



Volgens Carlos Eduardo Valdes, directeur van het Instituto Nacional de Medicina Legal y Ciencias Forenses, is seksueel geweld tegen minderjarigen dit jaar met 22 procent toegenomen.

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten