maandag 7 mei 2018

Meer dan 25 verdachten aangehouden in verband met recente zeepiraterij

Openbaar Ministerie legt verdachten een contactverbod op

'Mannen als Sinbad, Dick en anderen die waren genoemd, zijn opgespoord en aangehouden'


Eenheden van het Korps Politie Suriname hebben zaterdag en zondag bij razzia’s op verschillende adressen meer dan 25 verdachten aangehouden in verband met het onderzoek naar de recente gewapende overvallen op vissersboten voor de Surinaamse kust. De invallen zijn onder andere gepleegd op locaties aan de Anton Dragtenweg waar Guyanese vissers zich ophouden. 

De Ware Tijd bericht vandaag, maandag 7 mei 2018, dat onder de gearresteerden ook mannen zijn, die overlevenden van het bloedbad hebben aangewezen als de daders. 'Mannen als Sinbad, Dick en anderen die waren genoemd, zijn opgespoord en aangehouden', zegt een bron in kringen rond Justitie. Onder de verdachten is ook de zoon van de eind maart doodgeschoten boothouder Somnauth Manohar.

Bij de justitiële autoriteiten kwam informatie binnen dat de recente aanvallen op zee vermoedelijk onderdeel van een vergeldingsactie zijn. Het Openbaar Ministerie heeft een contactverbod uitgevaardigd waardoor de aangehouden mannen geen contact hebben met de buitenwereld of hun advocaten. Dat is gedaan omdat het onderzoek nog in een prille fase is en om eventuele bewijsvertroebeling te voorkomen.

Starnieuws meldt, dat zondag met behulp van vissers, de beruchte 'Crackhead' is opgepakt. Deze verdachte is gesignaleerd in de boot die de vissers heeft aangevallen, mishandeld en de dood ingejaagd bij de Wia Wiabank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten