maandag 7 mei 2018

Guyanese ex-president Jagdeo: 'Zeepiraterij zou als terrorisme aangepakt moeten worden'

(Bron foto: Stabroek News)
'Hetgeen zich nu in Surinaamse wateren voordoet heeft elementen van terrorisme'

 
Suriname en Guyana zullen in een poging de overvallen voor de kust te stoppen moeten nagaan of deze misdrijven niet op basis van 'de Terrorismewet' van de respectieve landen (Suriname heeft geen Terrorismewet...) vervolgd dienen te worden. De gewone anti-piraterijwetgeving blijkt in de praktijk niet effectief genoeg te zijn. Dat stelde de Guyanese ex-president Bharrat Jagdeo gistermiddag tijdens een ontmoeting met Guyanese vissers te Nieuw-Amsterdam, aldus  de Ware Tijd vandaag, mandag 7 mei 2018. 

Jagdeo, nu oppositieleider en lid van het parlement in Guyana, is speciaal naar Paramaribo gekomen om uit de eerste hand de problemen te vernemen waarmee de vissersgemeenschap momenteel geconfronteerd wordt.

Hij merkte op niet naar Suriname te zijn gekomen om politiek te bedrijven. Hij wil zo uitvoerig  mogelijk geïnformeerd worden om dit vraagstuk in het Guyanese parlement aan de orde te stellen.

Zijn partij, PPP (People's Progressive Party), dient vrijdag een motie bij het parlement in om deze situatie bespreekbaar te maken.

Jagdeo hield de mensen, na ze te hebben aangehoord, voor dat hetgeen zich nu in Surinaamse wateren voordoet elementen heeft van terrorisme waarbij Guyanezen gericht het doelwit zijn van gewelddadige acties.

'Dit is een uitzonderlijke situatie en dit dient dus anders dan met de gebruikelijke wetgeving aangepakt te worden', aldus de ex-president. Hij zal ook bij de Guyanese regering nagaan hoe getroffen vissers en hun gezinnen financieel ondersteund kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten