maandag 7 mei 2018

Misiekaba (NDP) verbaasd over inhoud politiebericht inzake optreden politie tijdens kerkdienst

'In hoeverre heeft een rol gespeeld dat agent die ingegrepen heeft in de buurt van de kerk woont?'

 
Assembleelid André Misiekaba (NDP) heeft contact opgenomen met minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie na het optreden van de politie tijdens een kerkdienst. Misiekaba zegt vandaag, maandag 7 mei 2018, op Starnieuws, dat de minister een onderzoek heeft gelast. 

Hij vraagt zich af of het politiebericht, waarin ingegaan wordt op deze kwestie, de onderzoeksresultaten zijn opgenomen. Het bevreemdt het Assembleelid, dat terwijl de minister een onderzoek gelast, slechts de versie van de politie in het bericht is opgenomen.

Misiiekaba merkt op dat er verschillende invalshoeken zijn om de zaak te bekijken. Er waren ruim 150 personen ter plekke aanwezig, die ook andere zaken aanhalen. 'Zijn deze mensen gehoord?'

Misiekaba heeft vernomen, dat de politie-functionaris die ingegrepen heeft, ook in de buurt van de kerk woont. 'In hoeverre heeft dat ook een rol gespeeld? Waren er geen andere mogelijkheden om op te treden? Waarom is de districtscommissaris niet ingeschakeld om te bemiddelen?', vraagt het Assembleelid zich af.

Hij hoopt dat minister Getrouw gauw duidelijkheid brengt in deze zaak

Geen opmerkingen:

Een reactie posten