woensdag 30 mei 2018

Venezolaanse minister garandeert levering ruwe olie aan Curaçao via Petrocaribe

(Bron foto: Twitter)
Quevedo spreekt met vertegenwoordigers vakbonden van werknemers bij de Isla-raffinaderij
 

Manuel Quevedo, minister van Energie, tevens directeur van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.), heeft de levering van ruwe olie aan Curaçao via Petrocaribe gegarandeerd. Hij had deze week een ontmoeting met de Isla-bonden Apri (Asosiashon Pa empleadonan staf di Rifeneria Isla), en Pwfc (Petroleum Workers Federation of Curaçao) en vakbond SGTK (Sindikato General Trahadó di Kòrsou), zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 30 mei 2018.




De tekst vermeldt, dat Quevedo op instructie van president Maduro, de vertegenwoordigers van de vakbonden van werknemers bij de Isla-raffinaderij heeft ontvangen om de broederbanden aan te halen.


Tijdens de ontmoeting heeft Quevedo de solidariteit van Venezuela met Curaçao uitgesproken en de energetische veiligheid gegarandeerd met behulp van Petrocaribe.

De minister verwoordde de solidariteit met de volkeren die als broeders worden beschouwd. 'Wij heten de vakbonden, de broeders en werknemers bij de Isla-raffinaderij, welkom. Wij hebben een historische band die wij zullen blijven onderhouden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten