woensdag 30 mei 2018

Nederlandse militair dood in zwembad gevonden op Curaçao

(Bron foto: Facebook)
Echtgenoot aangehouden, verdacht van betrokkenheid bij dood echtgenote

Onderzoek naar drank- en drugsgebruik slachtoffer en echtgenoot


De Telegraaf bericht vandaag, woensdag 30 mei 2018, dat Marinemedewerker Bart D. op Curaçao is aangehouden in verband met de dood van zijn echtgenote en militair Iris Homan. Ze werd op 21 mei ‘s nachts gevonden in een zwembad van een huis in Montana. 

De aanhouding wordt bevestigd door het Openbaar Ministerie op het eiland. D. wordt volgens een woordvoerder van het parket verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn echtgenote dan wel nalatigheid.

Het onderzoek richt zich met name op overvloedig drank- en drugsgebruik door het echtpaar, wat aan de basis van een verdrinking en onvermogen het slachtoffer te redden kan hebben gelegen, aldus het OM.

Marine Homan verbleef langere tijd op Curaçao samen met haar echtgenoot, met wie ze in april 2017 trouwde. Ze werkten beiden bij de Koninklijke Marine. Haar man is logistiek medewerker bij de vloot.

De aanhouding had zondagavond plaats. De Marinemedewerker is maandag voorgeleid bij de rechter commissaris. Die schorste de hechtenis om het mogelijk te maken dat de verdachte het stoffelijk overschot naar Nederland kan begeleiden voor de begrafenis. Hij verblijft momenteel in Nederland, maar moet zich beschikbaar houden voor aanvullende verhoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten