woensdag 30 mei 2018

Jaarlijks whale watching seizoen Colombia breekt aan met zo'n 3.000 bultruggen voor Pacifische kust

(Bron foto: going2colombia.com)
Verwacht wordt dat meer dan 35.000 toeristen de regio zullen overspoelen om walvissen te spotten


Deze week markeert het begin van Colombia's jaarlijkse walvis spotten (whale watching) seizoen met zo'n 3.000 bultruggen die naar verwachting zullen afdalen naar de Pacifische kust van het land. De jaarlijkse 'bedevaart' van 8.000 kilometer zal tonen hoe walvissen uit het ijskoude water van Antartica naar de westelijke kustlijn van het land trekken.


Verwacht wordt dat meer dan 35.000 toeristen de regio zullen overspoelen om een ​​glimp op te vangen van enkele van 's werelds meest majestueuze wezens. Liefhebbers krijgen de kans om walvissen te zien springen en spelen in het water terwijl ze luisteren naar de melodieën die mannetjes gebruiken om hun vrouwelijke tegenhangers te verleiden. Hun echo's, die tot 25 kilometer onder water kunnen reiken, zouden uren te horen zijn.



Het seizoen, dat officieel start in juni en duurt tot september, heeft ook al waarnemingen met een groep walvissen gespot in de buurt van het eiland Gorgona, ongeveer 35 kilometer van het vasteland. 'In Gorgona hebben we sinds afgelopen weekend een bericht over van bultruggen', zegt Ximena Zorilla, hoofd van het Parque Nacional Natural (PNN) in Gorgona. 'Vissers die het beschermde gebied bezochten, vertelden ons dat een groep werd waargenomen die op weg was naar het noordelijke deel van de Colombiaanse Stille Oceaan.'

Tussen juli en augustus wordt verwacht dat het grootste aantal walvissen dicht bij de kust zal komen voor paringsdoeleinden. Uramba Bay, Malaga, Gorgona en Utria Parken, samen met de stranden van Flores, Coqui, Arusi, Juanchaco en Ladrilleros worden naar verwachting whale watching hot spots, volgens een PNN-bericht.

Wetenschappers zullen ook afdalen naar de regio om te bestuderen wat National Geographic het 'meest complexe' lied in het dierenrijk noemt. Bultruggen, die kunnen groeien tot 20 meter lengte en tot 40 ton wegen - even groot als een bus - voeden zich met krill, plankton en andere kleine vissen en migreren ondanks hun enorme omvang verder dan enig ander zoogdier op aarde.

(Suriname Mirror/Colombia Reports)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten