vrijdag 25 mei 2018

Reisbureaus en passagiers in Frans-Guyana woedend op SLM

'Sinds 1 mei niet één toestel van de SLM daar geland en toch werden honderden vliegtickets verkocht'


De SLM heeft zich de woede van reisbureaus en passagiers in Frans-Guyana op de hals gehaald. 'Het is een puinhoop; sinds 1 mei is niet één toestel van de SLM daar geland en toch werden tijdens deze periode honderden vliegtickets verkocht. Surinam Airways beschikt niet eens over één vliegtuig', meldt de Franse nieuwswebsite Franceinfo (zie hierna en onderaan), alduds de Ware Tijd vandaag, vrijdag 25 mei 2018.


https://la1ere.francetvinfo.fr/guyane/aucun-avion-surinam-airways-n-atterrit-guyane-1er-mai-centaines-passagers-galere-590545.html

De SLM, die drie keer per week op Frans-Guyana moet vliegen, werd plots geconfronteerd met het probleem, dat twee van haar drie toestellen op de regionale route moesten worden teruggetrokken. De oorzaak is achterstallig onderhoud en nalatigheid om de kisten tijdig een reguliere technische beurt te laten ondergaan.

De maatschappij had gehoopt dat een in China gekocht toestel - een Boeing 737 300 - kon worden ingezet. Dat toestel kwam in april naar Suriname, maar wordt sindsdien aan de grond gehouden, omdat het personeel niet tijdig was getraind en er enkele technische voorschriften ontbreken.

Tot overmaat van ramp kreeg ook het derde toestel problemen en moest dat uit het schema worden gehaald. Ook die machine bleek niet tijdig de vereiste technische check-up te hebben.

https://la1ere.francetvinfo.fr/guyane/compagnie-surinam-airways-ne-desservira-plus-guyane-compter-du-1er-juin-592181.html




Geen opmerkingen:

Een reactie posten