vrijdag 25 mei 2018

PdVSA stelt Curaçao gerust over de toevoer van brandstof uit Venezuela

Venezolaanse minister Quevedo van Olie tevens PdVSA-directeur spreekt Nederlandse ambassadeur in Caracas 

(Bron foto: PdVSA/Twitter)


In een diplomatieke ontmoeting tussen de Venezolaanse minister Manuel Quevedo van Olie annex directeur van PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) met de Nederlandse ambassadeur in Caracas Norbert Braakhuis, heeft het Venezolaanse staatsoliebedrijf verklaard, dat Curaçao gerust kan zijn over de toevoer van brandstof uit het land. Dat zegt premier Eugene Rhuggenaath vandaag, vrijdag 25 mei 2018, in het Antilliaans Dagblad.


Quevedo heeft ook naar aanleiding van de huidige beslaglegging door ConocoPhillips verklaard, dat er geen vrees hoeft te zijn over het voortbestaan van de Isla-raffinaderij.


Het personeel van de Isla hoeft niet voor de toekomst te vrezen. Het staatsoliebedrijf herhaalde in het gesprek bereid te zijn om na het verlopen van het leasecontract in 2019, door te willen gaan met de raffinaderij.

Premier Rhuggenaath verklaarde, dat het Venezolaanse staatsoliebedrijf in gesprek is met ConocoPhillips maar kon daarover niet in detail treden.

In het gesprek tussen de ambassadeur en de minister heeft Braakhuis toegelicht wat de gevolgen zijn voor Curaçao in het geschil tussen het oliebedrijf en ConocoPhillips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten