vrijdag 25 mei 2018

Aqualectra, Curaçao, sluit hotel Veneto Holiday Beach Resort af van stroom

Horecaf: 'Overkoepelende Veneto-hotelketen verkeert in een financiële crisis’

Personeel wacht op uitbetaling salaris 


Het hotel Veneto Holiday Beach Resort is gisterochtend door Aqualectra afgesloten van stroom vanwege achterstallige betalingen. Volgens Kenneth Valpoort van horecavakbond Horecaf verkeert de overkoepelende Veneto-hotelketen in een ‘financiële crisis’. Ook het personeel, dat normaal gesproken afgelopen dinsdag zijn salaris weer had moeten krijgen, is nog niet uitbetaald, zo meldt hij vandaag, vrijdag 25 mei 2018, in het Antilliaans Dagblad.

Er zou sprake zijn van een miljoenenschuld bij stroom- en waterleverancier Aqualectra, maar wat de precieze betalingsachterstand is, weet de vakbondsman niet.

Valpoort is gisteren met het management van Holiday Beach om tafel gegaan, omdat hij het belangrijk vindt dat het personeel snel duidelijkheid heeft over de situatie. 'Ik heb gevraagd wanneer de personeelsleden informatie zullen krijgen, maar ik vrees dat we nog even geduld moeten hebben.'

De vakbondsman legt uit dat het hoofdkantoor van Veneto Hotels gelegen is in New York en dat de eigenaar aldaar nog niet bereid is geweest om informatie te verstrekken aan zijn vestiging op Curaçao. 'Ze willen in New York niet erkennen, dat er sprake is van een financiële crisis. Sterker nog: ze proberen het af te schuiven op andere partijen. Maar, nu er geen salaris is betaald en het hotel is afgesloten van stroom, valt dat niet meer te ontkennen', stelt Valpoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten