vrijdag 25 mei 2018

Guyanese politie wil 7 Guyanezen, wonend in Surinamem als getuigen horen in zeepiraterij-zaak

Getuigen worden of in Suriname of in Guyana gehoord


De Guyanese politie wil zeven Guyanezen die zich momenteel in Suriname bevinden als getuigen horen in het onderzoek naar de gewapende overvallen enkele weken geleden op vissersboten voor de Surinaamse kust. Dat zei minister van Openbare Veiligheid Khemraj Ramjattan vrijdag 25 mei 2018 tijdens een persconferentie in Georgetown, aldus de Ware Tijd èn de Guyanese nieuwswebsite Demerara Waves (zie onderaan). 

Hij gaf aan, dat korpschef David Ramnarine een verzoek bij zijn Surinaamse collega zal indienen zodat 'de getuigen in de gelegenheid gesteld worden naar Guyana te komen om hier verhoord te worden door onze recherche'. De bewindsman voegde eraan toe, dat alle informatie over wat het onderzoek in Suriname tot nog toe heeft opgeleverd naar hem is opgestuurd. Nu is het de beurt van de opsporingsinstanties in Guyana om hun deel van het onderzoek te doen en additionele informatie te verzamelen.

Volgens de bewindsman bestaat ook de optie dat Guyanese rechercheurs naar Paramaribo komen om hier zeven getuigen, verdachten en anderen te horen.

Begin deze week verbleef een delegatie van het Korps Politie Suriname in Guyana om daar verslag te doen over het onderzoek dat de politie hier heeft verricht.

Op 27 april en 3 mei werden in totaal vijf vissersboten met Guyanese opvarenden aangevallen. Ze werden met houwers gekapt en beschoten en sommigen gedwongen overboord te springen. Twaalf mannen worden nog vermist en het vermoeden is groot dat ze om het leven zijn gekomen.

Tot nu toe zijn de lichamen van vier van de vissers geborgen, drie in Suriname en één in Guyana. In Suriname zitten nog twaalf mannen vast op verdenking van betrokkenheid bij de overvallen.

http://demerarawaves.com/2018/05/25/guyana-wants-to-question-seven-persons-in-suriname-about-deadly-piracy-attack/

(Suurinaame Mirror/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten