zondag 29 april 2018

Voorzitter C-47 Berenstein: 'De algemene situatie in het land baart de vakbeweging zorgen'

C-47 houdt 30 april, met oog op Dag van de Arbeid, bijeenkomst met besturen  aangesloten bonden


De vakcentrale C-47 houdt maandag, met het oog op de Dag van de Arbeid, een bijeenkomst met de besturen van de aangesloten vakbonden. Voorzitter Robby Berenstein zegt vandaag, zondag 29 april 2018, op Starnieuws dat er veel onduidelijkheden zijn rond de gezondheidszorg, invoeren van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) en onderhandelingen met staatsbedrijven die stagneren. Ook de vertegenwoordiging van de vakbeweging in Raden van Toezicht is een heet hangijzer, zegt de vakbondsleider. 

Zonder overleg met RaVakSur (Raad van Vakcentrales in Suriname) worden namen ingevuld van mensen die voorgedragen worden door de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Deze vakcentrale participeert geruime tijd niet binnen RaVakSur. Deze kwestie wordt ook aan de orde gesteld op de Assemblee van de Arbeid van C-47.

Berenstein stelt, dat sinds de aankondiging dat de invoeringsdatum van de BTW wordt uitgesteld er geen overleg meer is met de overheid over de belastinghervormingen. Het is niet duidelijk wat er verder zal gebeuren. Veel onderhandelingen liggen stil.

Bij het Algemeen Bureau voor de Statistiek wordt al een week actie gevoerd door de bond, zonder dat er zicht is op een oplossing. De algemene situatie in het land baart de vakbeweging zorgen. Veel zaken worden volgens Berenstein niet aangepakt.

Verschillende bonden binnen de gezondheidszorg hebben zich gebundeld voor het vinden van structurele oplossingen. Er is een onderhoud gevraagd met de Nationale Ziekenhuisraad, maar een reactie is uitgebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten