zondag 29 april 2018

Gajadien (VHP): 'De president probeert het volk weer een worst voor te houden'

'De zogenaamde invoering van de BTW was om een betere kredietbeoordeling te krijgen'


'De president probeert het volk weer een worst voor te houden over de situatie van land. Hij heeft op de kadervergadering van de NDP weer aangegeven dat het beter gaat in het land, terwijl de financiële situatie er niet rooskleurig uitziet', zegt Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) zondag 29 april 2018 op Starnieuws. 

Hij voert aan, dat de vele schulden die gemaakt zijn en betaald moeten worden, niet aan de orde worden gesteld. Gajadien vindt ook, dat de president steeds stelt dat er onderzoek zal komen naar corruptie, maar tot nu toe zijn er geen concrete acties ondernomen.

Bouterse heeft aangekondigd dat de naschoolse opvang terugkomt, uiterlijk 2019. De volksvertegenwoordiger merkt op, dat al lang aangedrongen wordt op een diepgaand onderzoek. Nu zegt de president weer dat er een onderzoek komt. Gajadien gelooft niet dat er daadwerkelijk een onafhankelijk onderzoek komt waarbij mensen die gesjoemeld hebben, de bak ingaan.

Over het uitstellen van de Bruto Toegevoegde Waarde (BTW) zegt Gajadien, dat deze ook een worst was die vooral aan de internationale financiële gemeenschap werd voorgehouden. Hij denkt niet dat de BTW vóór de verkiezingen zal worden ingevoerd. 'De zogenaamde invoering van de BTW was om een betere kredietbeoordeling te krijgen, net als in zee gaan met het Internationale Monetair Fonds indertijd.'

Gajadien stelt dat al deze zaken financiële gevolgen hebben. Er is zo'n Srd 500 miljoen opgebracht als extra inkomsten op de begroting voor dit jaar door de invoering van de BTW. 'Hoe zal dit worden opgevangen?', vraagt Gajadien zich af. Hij merkt op, dat de inkomsten van Newmont en IAmGold gelijk opgaan aan aflossingen van leningen die genomen zijn bij lokale banken en ondernemers.

'Het gaat helemaal niet zo goed met de inkomsten van het land. Ik hoop niet dat de regering op slinkse wijze van plan is de 4,8% aandelen in de Merian goudmijn te verkopen aan Staatsolie en het geld te gebruiken consumptieve uitgaven in plaats van dit te reserveren voor aflossingen van leningen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten