zondag 29 april 2018

Chileense minister Marcela Cubillos van Milieu wil gebruik plastic boodschappentassen bij wet verbieden

Jaarlijks zo'n 8 miljoen ton plastic afval naar de oceanen langs de 4.300 kilometer lange kustlijn


De Chileense minister van Milieu Marcela Cubillos zegt, dat ze wetgeving zal voorstellen om het gebruik van plastic boodschappentassen te verbieden, om de hoeveelheid afval te verminderen. 

'Momenteel hebben meer dan 55 steden regels opgesteld voor het gebruik of de distributie van plastic zakken, vanuit een vrijwillig perspectief. Door middel van een algemene, nationale, wet zullen de criteria worden gestandaardiseerd en zullen we de ... problemen vermijden die een bedrijf zou kunnen hebben als het gaat om verschillende regelgevingen in elke regio', zei Cubillos.


Volgens de Chileense overheid vindt jaarlijks ongeveer 8 miljoen ton plastic afval zijn weg naar de oceanen langs de 4.300 kilometer lange kustlijn, vervuilde kustgebieden en nadelige gevolgen voor zeedieren.

In oktober vorig jaar ondertekende president Michelle Bachelet een wetsvoorstel dat de verkoop van plastic zakken voor eenmalig gebruik verbiedt in 102 kustdorpen en -steden.


Het nieuwe door Cubillos voorgestelde wetsvoorstel zal ook de zogenaamde biologisch afbreekbare plastic zakken verbieden, omdat hun biologische afbreekbaarheid onder natuurlijke omstandigheden niet kan worden gecertificeerd door technische normen, volgens een studie uitgegeven door het ministerie van Milieu.


(Suriname Mirror/The Santiago Times/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten