donderdag 29 maart 2018

Stardust Hotel te Leonsberg wordt niet gesloten, maar per dag verhuurd voor 100 euro

'Je kunt zeggen dat ik het kaal heb verhuurd, gewoon tegen een weggeefprijs'


Het voornemen van aandeelhouders om het Stardust Hotel te sluiten is van de baan. Besloten is om de onderneming te Leonsberg met alle toebehoren tegen een weggeefprijs van honderd euro per dag te verhuren. Dat bevestigt ondernemer Kries Kalipdewsing vandaag, donderdag 29 maart 2018, in de Ware Tijd. Hij is de grootste aandeelhouder van de Hotel-Motel Exploitatiemaatschappij waar het hotel onder valt. 

Het hotel heeft de laatste vier jaar een verlies van ruim Srd één miljoen geleden, afgezien van de vele schulden. Op een aandeelhoudersvergadering begin januari was het voorstel geopperd om de zaak gewoon te sluiten, maar niet alle aandeelhouders wilden dat. De mogelijkheid werd opengehouden om het gebouw te verhuren of te verkopen. Op aandringen van Kalipdewsing is voor de laatste optie gekozen.

De nv telt negen aandeelhouders. De ondernemer vertelt dat de aandeelhouders getracht hebben om koper te vinden, maar niemand was geïnteresseerd. Hij vermoedt dat dit te maken heeft met de grootte van het complex, namelijk 12.943 hectare en de hoge kosten die gepaard gaan met het onderhoud.

De huurprijs van honderd euro per dag is inclusief verzekering. Het gaat om het hotel met zwembad, vijftien appartementen, één discotheek een bar en badkamers. 'Je kunt zeggen dat ik het kaal heb verhuurd. Gewoon tegen een weggeefprijs, want wat moet ik anders doen? Sluiten? Dan heb ik helemaal geen inkomsten.'

Kalipdewsing rekent voor dat honderd euro per dag op jaarbasis ruim 36.000 euro bruto oplevert. Daaruit moet nog de verzekering betaald worden. 'Dan heb ik toch wat in handen.'

De huurder moet zelf opdraaien voor onderhoudskosten, water en stroom. Een belangrijke voorwaarde die gesteld wordt aan de huurder is dat het personeel behouden blijft. 'Als dat niet gegarandeerd was, had ik het niet verhuurd.' De dertig werknemers verkeerden in onzekerheid, omdat ze niet wisten wat hen te wachten stond. Door de financiële problemen konden ze niet altijd op tijd betaald worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten