donderdag 15 maart 2018

Stardust Hotel (Riverclub) te Leonsberg sluit mogelijk spoedig

(Bron foto: hotel-r.net)
Financiële problemen zijn donkere wolk boven hotel


De Ware Tijd meldt vandaag, donderdag 15 maart 2018, dat het niet uitgesloten is, dat Stardust Hotel (Riverclub) te Leonsberg op zeer korte termijn zal sluiten. De dienstverlening is al geruime tijdje op een laag pitje. 

Van een goed ingevoerde bron zou zijn vernomen, dat het besluit om de bedrijfsactiviteiten te stoppen begin dit jaar op een aandeelhoudersvergadering is genomen. Toen is besloten om het hotel met alle toebehoren zoals discotheek, kamers, restaurant, bar en zwembad te sluiten. Wel wordt de mogelijkheid opengehouden om de onderneming te verhuren of te verkopen.

Het hotel staat op een terrein van 12.943 hectare langs de Anton Dragtenweg en valt onder de Hotel-Motel Exploitatiemaatschappij Riverclub die ruim vijftig jaar bestaat en negen aandeelhouders heeft.

Als besloten wordt om te verhuren of te verkopen met als oogpunt een doorstart, hoeven de dertig personeelsleden waarschijnlijk niet te vrezen voor hun baan. Zij verkeren op dit moment wel in onzekerheid. De onzekerheid bij de medewerkers over de toekomst van het bedrijf wordt met de dag groter.

De bron vertelt, dat het hotel de laatste vier jaar ruim één miljoen Surinaamse dollar verlies heeft geleden. Dat staat ook in een brief met daarin het besluit van de aandeelhouders waarover de Ware Tijd schrijft te beschikken.

Door de financiële problemen kunnen de lonen niet op tijd betaald worden. Vernomen wordt dat de aandeelhouders naar een oplossing zoeken om de schulden alsnog te betalen. Hoewel er de afgelopen periode twee directeuren zijn geweest, is enig positief resultaat uitgebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten