donderdag 29 maart 2018

Mensenrechtenkantoor VN roept op tot grondig onderzoek dodelijke brand politiebureau Venezuela

(Bron foto: Twitter)
'Zorgwekkend' dat veiligheidstroepen traangas afvuurden op mensen buiten politiebureau


Het mensenrechtenkantoor van de Verenigde Naties heeft opgeroepen tot een grondig onderzoek naar de dodelijke brand in in het hoofdkwartier van de politie van de deelstaat Carabobo, in de staat Valencia. Daar verloren woensdag 28 maart 2018 zeker 68 mensen het leven toen brand uitbrak nadat gevangenen in opstand waren gekomen.

Het Kantoor van de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de VN (OHCHR, Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights) wijst in een verklaring op de slechte omstandigheden waaronder gedetineerden in het land vaak vastzitten.

Gevangenissen zijn regelmatig overbevolkt en arrestantencomplexen van politiebureaus worden gebruikt als permanente detentiecentra, stelt de OHCHR.

De VN-organisatie roept Venezuela op onder meer uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor de fatale brand in de stad Valencia. Ook moeten de nabestaanden van slachtoffers schadeloos worden gesteld.

De OHCHR noemt het 'zorgwekkend' dat veiligheidstroepen naar verluidt traangas afvuurden op mensen die buiten het politiebureau informatie eisten over het lot van hun geliefden.

http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=22907&LangID=E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten