donderdag 29 maart 2018

Eerste vlucht Air Belgium van Schiphol naar Paramaribo

Eerste commerciële vlucht nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Belgium naar Suriname


De nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Belgium voert donderdag 30 maart de eerste commerciële vlucht van de airline uit. Vanaf Schiphol vliegt een A340 naar Paramaribo, zo meldt de website aviation24.be woensdag 28 maart 2018. Alhoewel Air Belgium zelf aangaf de eerste vluchten vanaf april naar Azië uit te voeren, blijkt de eerste commerciële vlucht voor de maatschappij naar Suriname te gaan. 

Vanaf Schiphol vertrekt de Airbus A340 van Air Belgium naar Paramaribo als chartervlucht voor de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM).

De nieuwe Belgische maatschappij voert deze vlucht uit, omdat de Airbus A340 van SLM in Brussel staat voor een onderhoudsbeurt.

De A340 van Air Belgium komt om kwart over twee 's middags vanuit Brussel aan op Schiphol en vertrekt een uur later richting Suriname. De terugvlucht vertrekt vrijdag rond kwart over vijf  's middags lokale tijd.

Het in 2016 opgerichte Air Belgium heeft twee toestellen van Airbus in de vloot. Beide vliegtuigen zijn geregistreerd in het Belgisch luchtvaartregister. Het gaat om twee Airbus A340-300’s met registratie 00-ABA en 00-ABB. Beide toestellen zijn in 2007 gebouwd. In totaal heeft de airline vier A340-300’s besteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten