donderdag 29 maart 2018

Vreedzaam (NDP) hoopt dat nieuwe minister Volksgezondheid prioriteit geeft aan dialoog en overleg

'Ik weet niet wat gedachte achter reshuffeling is, maar als president het nodig vindt, dan is dat het'


Jennifer Vreedzaam (NDP) voorzitster van de vaste parlementaire commissie Volksgezondheid, hoopt dat een eventuele opvolger van minister Patrick Pengel van Volksgezondheid prioriteit geeft aan dialoog en overleg. Verschillende media melden, dat Pengel wordt overgeplaatst naar Openbare Werken, Transport en Communicatie als onderdeel van de herschikking van het ministersteam. Als zijn opvolger wordt genoemd Antoine Elias, directeur van het Mungra Medisch Centrum in Nickerie.

Vreedzaam wil niet zeggen, aldus de Ware Tijd donderdag 29 maart 2018, of het verantwoord is om nu, in de moeilijke periode waarin de gezondheidszorg zit, een minister van Volksgezondheid te vervangen. De ziekenhuizen hebben vaak aan de bel getrokken over hun financiële problemen door de gestegen wisselkoers. Hierdoor komt de dienstverlening in gevaar. Zo kunnen bijvoorbeeld medische verbruiksartikelen moeilijk worden aangeschaft.

Vreedzaam stelt wel, dat de president de grondwettelijke bevoegdheid heeft om ministers te benoemen en te ontslaan. 'Ik weet niet wat de gedachte is achter de reshuffeling, maar als de president het nodig vindt, dan is dat het.'

Ze herhaalt een eerdere uitspraak, dat er veel werk aan de winkel is in de zorgsector, onder andere op het gebied van wetgeving. Er moeten enkele wetten aangenomen worden. 'Ordening begint met wetgeving.' Ze noemt ook het betaalbaar maken van medicijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten