maandag 5 maart 2018

Selikor start schoonmaakwerkzaamheden op twee plekken noordkust Curaçao waar illegaal afval wordt gestort

‘Shut’ bij luchthaven Hato en de weg langs kust bij Ronde Klip wordt van afval ontdaan



Selikor begint vandaag met de schoonmaakwerkzaamheden op twee plekken aan de noordkust waar illegaal afval wordt gestort: ‘Shut’ bij luchthaven Hato, en de weg langs de kust bij Ronde Klip. Dat laat de vuilophaaldienst in een persbericht weten, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 5 maart 2018.

Door alle vuil en puin op te ruimen, hoopt Selikor de twee illegale dumpplekken te ‘elimineren’. Of dat lukt is de vraag, want de vuilophaaldienst geeft zelf aan jaarlijks ‘de verschillende gebieden waar onverantwoordelijke burgers illegaal afval storten’ schoon te maken.

'Helaas moeten we steeds opnieuw constateren, dat die plekken in een recordtempo weer vervuild zijn.'



Omdat het gaat om afgelegen gebieden die ook voor toeristen aantrekkelijk zijn, wordt met de illegale vuilstort niet alleen de gezondheid van de bevolking in gevaar gebracht, maar ook verliezen die plekken hun ecologische en toeristische waarde.

'Het imago van Curaçao als toeristische bestemming wordt beschadigd.' Selikor juicht het initiatief van minister Suzy Camelia-Römer van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) toe om het X-team te herinstalleren, omdat daardoor krachtig kan worden opgetreden tegen de illegale vervuilers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten