maandag 5 maart 2018

FARC-leider Carlos Antonio Lozada wil dat alle partijen wapens uit politieke toneel verwijderen

'Er mag nooit een dode in Colombia vallen om politieke redenen'


FARC-leider Carlos Antonio Lozada dringt er bij alle partijen in Colombia op aan een verbintenis te ondertekenen om wapens definitief van het politieke toneel te verwijderen. 'Er mag nooit een dode in Colombia vallen om politieke redenen', herhaalde Lozada tijdens de slotceremonie van de verkiezingscampagne van de FARC voor het Congres, die zaterdag werd gehouden onder aanhoudende regen in de gemeente Fusagasugá, de hoofdstad van de provincie Sumapaz, in het departement Cundinamarca. 


De kandidaat voor de Senaat begon zijn toespraak met een groet aan de president van de Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común (FARC), Rodrigo Londoño (Timochenko), die in de hoofdstad in het ziekenhuis is opgenomen in afwachting van een hartoperatie die gepland staat voor volgende week.

'We brengen Timo's groeten over, die spoedig beter zal worden. We zullen niet opgeven, om onze presidentskandidaat op straat en op de pleinen van het land te zien', zei Lozada, die ook lid is van de Nationale Politieke Raad van de FARC.

Hij uitte dankbaarheid voor de goede energie die vanuit het hele land naar de partijleider gestuurd wordt, wiens gezondheid stabiel is, terwijl hij wacht op een operatie met laag risico, volgens zijn artsen.

Andere FARC-leiders sloten zaterdag ook hun campagnes af als kandidaten voor het Congres in verschillende delen van het land.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten