maandag 5 maart 2018

Districtscommissariaat Marowijne spant zich in voor schoon milieu

'De bewustwording is nog niet wat het wezen moet, maar we blijven timmeren aan de weg'


De bewustwording over een schoon milieu is in Marowijne nog niet echt goed op gang is gekomen en daarom blijft het districtscommissariaat zich ervoor inzetten. Het is vorig jaar begonnen om samen met een werkgroep van bestuursambtenaren en bewoners uit het district te werken aan een schoon milieu. Er zijn tot nu toe verschillende gebieden bezocht en vandaag, maandag 5 maart 2018, is het de beurt aan Galibi, bericht de Ware Tijd. 

'De bewustwording is nog niet wat het wezen moet, maar we blijven timmeren aan de weg', zegt Cyrano Asoiti, chef van het kabinet van de de districtscommissaris. Die heeft bij zijn aantreden een milieubeleid uitgestippeld om niet alleen de bewustwording, maar ook het toerisme te bevorderen.

Asoiti vertelt dat met het zeeschildpaddenseizoen (februari-augustus) veel toeristen verwacht worden. Het Galibi-natuurreservaat wordt in deze periode door veel toeristen bezocht die de zeeschildpadden willen zien.

Dat de bewustwording over een schoon milieu nog niet helemaal op gang is gekomen, is volgens Asoiti te merken aan het strand waar er dagelijks levendig verkeer is van personen en goederen tussen het grensstadje en Frans-Guyana. Daniël had eerder zijn beklag hierover geuit. 'We weten dat de schoonmaakactie alleen niet zal helpen om de bewustwording op gang te brengen, maar het is een signaal', stelt Asoiti.

Het is de bedoeling om alle ressorten in het district een schoonmaakbeurt te geven. Het vraagstuk milieuvervuiling beperkt zich overigens niet alleen tot één district.

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft vaak gesteld dat de slechte afwatering in de binnenstad en omstreken hoofdzakelijk te wijten is aan het zwerfvuil en ander afval dat er ligt door nalatigheid van burgers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten