maandag 5 maart 2018

Hoofdkapiteins der Saramaccaners dumpen oplossing kwestie granman op bord president Bouterse

'President is gevraagd om te besluiten wie de functie van granman mag bekleden'
 

Hoofdkapiteins van de stam der Saramaccaners willen de regering betrekken bij het oplossen van het al jaren durende slepende conflict over het invullen van de functie van granman. Ze hebben in een brief, getekend door dertien van vijftien de hoofdkapiteins van de stam, een voorstel tot oplossing gedaan aan president Desi Bouterse. De twee overige kapiteins waren afwezig tijdens een onlangs gehouden vergadering met districtscommissaris Yvonne Pinas van Boven-Suriname. Zij zal spoedig het oplossingsmodel met het staatshoofd bespreken en wil daarover nog niets zeggen, aldus de Ware Tijd maandag 5 maart 2018.

Hoofdkapitein Erwin Fonkel van Jaw Jaw zegt, dat aan de president is gevraagd om te besluiten wie de functie van granman mag bekleden.

Carlo Sampie, hoofdkapitein van Nieuw Aurora, echter zegt dat het voorstel inhoudt dat de president samen met de hoofdkapiteins een besluiten zal nemen. 'We kunnen niet alles aan hem overlaten. Hij kan zeggen wie de granman mag zijn en wij zullen hierover praten om gezamenlijk een besluit te nemen.'

Sampie wil dat partijen die strijden voor de functie van granman zich dan neerleggen bij het besluit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten