donderdag 29 maart 2018

68 Doden bij opstand in detentiecentrum Carabobo Politie in Venezuela

Tot nu toe is de reden voor de opstand onbekend

(Bron foto: @reymozo)
Bijna een dozijn mensen stierf als gevolg van verstikking en brandwonden


Bij een opstand woensdag 28 maart 2018 in het detentiecentrum van de Carabobo Politie in Valencia, zo'n 160 kilometer ten westen van hoofdstad Caracas, Venezuela, zijn zeker 68 doden gevallen. Verwanten zeiden, dat ze geen nieuws hadden over de gevangenen. Onder de doden 66 mannen en twee vrouwen, aldus een Twitter-bericht van de Venezolaanse journalist Reynaldo Mozo:


Bijna een dozijn mensen stierf als gevolg van verstikking en brandwonden, volgens familieleden van de gevangenen: 'Ze hebben ons niets verteld, ik vraag dat ze niet als honden behandeld worden, dat ze geen benzine naar hen gooien, ze gooiden benzine naar binnen alsof het honden waren',vertelde Lissette Mendoza, moeder van de gedetineerde Yorman Salazar (19), aan verslaggevers. 'Hij wordt vastgehouden vanwege diefstal, maar dat is niet de reden waarom ze zijn leven kunnen nemen alsof hij een hond was', vertelde de 35-jarige huishoudster over de muiterij.

(Bron foto: InfoBae)
Dinsdag kregen de gevangenen nog bezoek van hun familieleden en ze waren 'gevangenen, maar prima', zei Mendoza, die niet weet hoe het met haar zoon gaat.

Tot nu toe is de reden voor de opstand onbekend en de autoriteiten hebben er geen informatie over gegeven.



(Suriname Mirror/La Republica/Twitter/InfoBae/El-Carabobeno/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten