vrijdag 2 maart 2018

Gewijzigde begroting 2018 door Assemblee aangenomen, 26 vòòr, 10 tegen

Tegenstem coalitie en PALU slechts met tien Assembleeleden in vergaderzaal...

(Bron screenshot: YouTube/DNA Suriname)

De begroting 2018 is na een grondige wijziging donderdagavond 1 maartt 2018 in De Nationale Assemblee aangenomen. De PALU, VHP, NPS, PL, ABOP en DOE hadden samen slechts tien Assembleeleden in de vergaderzaal aanwezig. Zij stemden tegen de begroting, onder aanvoering dat deze niet reëel en hoopgevend zou zijn. Een samenhangend beleid ontbreekt volgens de oppositie, schrijft Starnieuws.

De Assembleeleden Patricia Etnel (NPS) en Asiskumar Gajadien (VHP) zeiden, dat er geen verlichting zal komen voor het volk met deze begroting. Etnel voerde aan dat voor armoedebestrijding het bedrag van Srd 54 miljoen naar Srd 13 miljoen is teruggebracht. De regering dient volgens maatregelen te treffen om de prijzen betaalbaar te maken.

Gajadien stelde dat de hele begroting gebaseerd is op meer uit het volk te halen.

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons merkte op dat het geen eenvoudige behandeling is geweest. De begroting zoals ingediend is na bijdragen van De Nationale Assemblee en deskundigen, behoorlijk aangepast. De regering heeft de ruimte gekregen om de inkomstenzijde opnieuw te bekijken. Het eindproduct is volgens Geerlings-Simons veel beter geworden.

Dit is de 8e begroting sinds de regering-Bouterse-I, merkte vicepresident Ashwin Adhin op. Hij stelde, dat bij deze begroting grote vooruitgang is geboekt in realistischer plannen. Scherpe opmerkingen van coalitie én oppositie hebben van de regering afgedwongen, dat de begroting beter is geworden.

De begrotingsbehandeling startte in november en werd opgeschort om de regering de ruimte te geven aanpassingen aan te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten