vrijdag 2 maart 2018

FARC-leider Timochenko opgenomen in het ziekenhuis met borstpijn

Rodrigo Londono is nu een presidentskandidaat


De Colombiaanse voormalige FARC-rebellenleider Rodrigo Londono, bekend onder de naam Timochenko, is donderdag opgenomen in een ziekenhuis met pijn op de borst en staat onder observatie, aldus de groep in een verklaring, zo meldt persbureau Reuters vrijdag 2 maart 2018.

Timochenko, die eind 2016 een vredesakkoord tekende met de regering en nu een presidentskandidaat is, lijdt aan hartproblemen en is geopereerd op Cuba tijdens het onderhandelen over het akkoord.


De voormalige rebellencommandant werd naar het ziekenhuis gebracht met pijn op de borst na het uitvoeren van zijn dagelijkse routine, aldus de politieke partij FARC.


Timochenko gaat voor het presidentschap voor de nieuwe politieke partij van de groep, die zijn beroemde initialen bewaarde door zichzelf de Revolutionaire Alternatieve Gemeenschappelijke Kracht voor het Gewone Volk (Fuerza Alternativa Revolucionaria del Común) te noemen.

Hij stopte vorige maand de campagne om veiligheidsredenen nadat protesten de campagne hadden verstoord. Veel Colombianen blijven boos op de FARC, berucht vanwege ontvoeringen, bomaanslagen en gedwongen verplaatsingen, en zijn van mening dat de leden ervan gevangen moeten zitten en niet campagne moeten voeren.


Uit recente opiniepeilingen is gebleken, dat Timochenko slechts 1 procent steun heeft. De partij heeft haar politieke platform gericht op armoedebestrijding.

(Suriname Mirror/Reuters/Twitter/El Heraldo/TeleSur/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten