donderdag 4 januari 2018

Voorzitter C-47 Berenstein: 'Regering moet volk zo feitelijk mogelijk inlichten over financiële situatie'

'Wij gaan geen genoegen nemen met algemene mededelingen'


De voorzitter van vakcentrale C-47, Robby Berenstein, vindt dat de regering het volk zo feitelijk mogelijk moet inlichten over de financiële situatie van het land. 'De regering houdt het volk steeds voor dat de problemen niet zo erg zijn, terwijl de praktijk anders uitwijst', zegt de vakbondsleider vandaag, 4 januari 2018, op Starnieuws. 

Hij verwacht een heel moeilijk jaar omdat werkers het klappen van de zweep het hardst voelen. Berenstein merkt op, dat dit jaar van de regering geëist zal worden dat zij concrete beleidsmatige maatregelen neemt.

'Wij gaan geen genoegen nemen met algemene mededelingen. Vooral de situatie in de gezondheidszorg is alarmerend. Met veel moeite worden salarissen uitbetaald, maar dat is niet alles. De situatie is van dien aard dat de kwaliteit van de zorg achteruitgaat. Wanneer de regering het volk eerlijk inlicht over de situatie, dan komen schokken niet zo hard aan. De samenleving heeft recht op transparantie.'

De vakbeweging is ook bezig om de invoering van de bruto toegevoegde waarde (btw) te bestuderen. Invoering zonder een gedegen administratie bij alle winkels en andere verkooppunten zal niet slagen. In deze fase van de economie kan de situatie van de staatsinkomsten verder verergeren, meent Berenstein.

Op 12 januari houdt C-47 traditioneel, op de verjaardag van de organisatie, een assemblee van de arbeid. Dan zal de verdere koers voor dit jaar uiteengezet worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten