donderdag 4 januari 2018

Venezolaan vast voor moord op 2 Nederlanders in de Dominicaanse Republiek

Verdachte leidt criminele groepering die actief is in Caribisch gebied, Zuid-Amerika en Europa


Een Venezolaan is aangehouden in de Dominicaanse Republiek op verdenking van betrokkenheid bij de moord op twee Nederlanders vorig jaar. De politie in het Caribische land meldt vandaag, donderdag 4 januari 2018, dat de opgepakte verdachte Carlos José Gascon González heet.

Volgens de politie gaf hij leiding aan een criminele groepering die actief is in het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en Europa. Hij is op 29 december aangehouden in de wijk Piantini in Santa Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, maar de politie maakte het nieuws pas vandaag  bekend.

De omgebrachte Nederlanders zijn een dertiger en een veertiger. Hun lichamen zijn in juni vorig jaar gevonden in een grafkuil op een suikerrietplantage in El Seibo in het oosten van het land. Vermoedelijk ging het om een afrekening in het circuit van drugscriminelen.

Inwoners van het gebied verklaarden een aantal schoten te hebben gehoord, gevolgd door het geluid van een klein vliegtuig. De volgende dag zagen ze drie SUV's en een graafmachine voorbijkomen, zo meldden lokale media toen.



De bende van de aangehouden Venezolaan wordt verdacht van onder meer ontvoeringen, drugshandel en witwaspraktijken.

Justitie gaat ervan uit dat de Nederlanders op de plaats waar ze zijn gevonden, zijn geëxecuteerd. Daar werden zeker twaalf kogelhulzen aangetroffen. 

Afgelopen november werd een 35-jarige Brit uit Liverpool op het vliegveld in het Colombiaanse Medellín aangehouden in verband met de zaak.

De omgebrachte Nederlanders waren Rachid Benbouker (36) en Cuma Ceviz (34) uit Amsterdam.


(Suriname Mirror/De Telegraaf/AD/Hoy/Noticia al Dia/El Dia/YouTube/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten