donderdag 4 januari 2018

Aantal Venezolanen dat asiel aanvraagt op Curaçao stijgt fors

(Bron foto: Kustwacht Caribisch Gebied)
Overheid ziet zich genoodzaakt voorbereidingen te treffen voor opvang


Het aantal Venezolanen dat asiel aanvraagt op Curaçao is sinds juni vorig jaar fors gestegen. De regering beschikt over informatie, dat er inmiddels rond de 200 asielzoekers zijn geregistreerd bij de vluchtelingenorganisatie UNHCR, en de overheid ziet zich genoodzaakt voorbereidingen te treffen oor opvang. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 4 januari 2018.

De Raad van Ministers is voornemens 4,5 miljoen gulden te storten in een crisisfonds om de opvang van vluchtelingen in een tentenkamp te kunnen bekostigen. Een voorstel hiertoe is ingediend bij het ministerie van Financiën. Dat schrijft premier Eugene Rhuggenaath, in de hoedanigheid van minister van Algemene Zaken, aan de voorzitter van de Staten.

Deze had de regering gevraagd naar een reactie op de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko), dat van 14 tot 16 juni 2017 in Den Haag plaatsvond. Het ministerie van Algemene Zaken is daarna verzocht een schriftelijke update te geven over de situatie in Venezuela.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten