donderdag 4 januari 2018

John van Coblijn komt eindelijk, eind januari, met zijn nieuwe politieke partij Unopo

(Bron foto: Van Coblijn/Facebook)
Hij hekelt politici van oud-coalities die nu kritiek leveren op Bouterse, maar de overheid blijven 'uitmelken'

Van Coblijn hecht zeer aan gedragscode voor politici 


John van Coblijn, voormalig voorzitter van de NPS-afdeling Paramaribo, proclameert eind januari de nieuwe politieke organisatie Unopo. In de gedragscode van deze beweging staan de kwalificaties waaraan politici dienen te voldoen, aldus vandaag, donderdag 4 januari 2018, de Ware Tijd. 

Hij hekelt het feit, dat politici die eerder deel uitmaakten van verschillende coalities en nu forse kritiek leveren op president Bouterse, de noodlijdende overheid blijven 'uitmelken'. Ze doen dit 'in de vorm van concessies, gronden, inkomens en zelfs functies'. Wie in de voorhoede lopen wil de initiatiefnemer niet zeggen.

Behalve mensen uit verschillende segmenten van de samenleving zijn er ook personen van andere politieke organisaties bij.

'Ik ga voor een heel andere route waarbij zoveel mogelijk mensen die uit het veld worden gehaald in de leiding komen te zitten. De aansluiting met de geroutineerde politici komt op een later tijdstip', aldus Van Coblijn. 'Sommige mensen zitten op dit moment nog in de sfeer van commitments tegenover de beweging en willen waar ze zitten op een respectabele wijze mededelen wat er gaande is.'

Er is gekozen voor personen die een echt alternatief kunnen zijn en een andere politiekvoering in het land willen hebben. De bedoeling is dat Unopo in 2020 zal deelnemen aan de verkiezingen.

Het is de hoogste tijd dat er een nieuwe gedragscode komt voor politici, die erop neerkomt dat ze moeten afblijven van staatseigendom en geld en zich dienstbaar moeten opstellen naar het land. Ook jongeren die in de politiek willen gaan moet dat al vroeg worden aangeleerd. 'Zonder een nieuwe gedragscode zal het helaas de komende jaren zo zijn, dat wij in ons land nog steeds zullen praten over een crisis, die echter dan vele malen groter zal zijn', meent de politicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten