donderdag 4 januari 2018

Jongetje (5) in Sao Paulo gedood door afgevuurde kogel op nieuwjaarsfeest gangsters in favela Paraisópolis

'Deze persoon die dacht dat het leuk zou zijn om de lucht in te schieten om het nieuwe jaar te verwelkomen, raakte uiteindelijk mijn neefje'


Een vijfjarig jongetje is in Sao Paulo, Brazilië, gedood nadat een kogel in de lucht werd afgeschoten door gangsters die het nieuwe jaar vierden op bijna anderhalve kilometer afstand. Arthur Bencid Silva bekeek het vuurwerk om middernacht in de achtertuin van zijn huis in São Paulo met andere jonge kinderen toen hij plotseling levenloos op de grond viel.


Zijn ouders dachten, dat de jongen was gevallen en zijn hoofd op de grond had geslagen, volgens het politiebericht. Maar, de politie denkt nu dat hij werd getroffen door een kogel die werd afgevuurd uit de nabijgelegen favela Paraisópolis, waar gangsters van het machtige First Capital Command (PCC)-kartel feest vierden.
Paraisópolis, de op een na grootste sloppenwijk van Sao Paulo, staat volledig onder controle van de drugsbende

Paraisópolis bevindt zich op minder dan 1,5 km van het huis van de familie in de welvarende zuid-zone van Sao Paulo. Silva werd bewusteloos naar het ziekenhuis gebracht met een bloedende wond op van zijn hoofd, maar verbijsterde doktoren waren niet in staat om te achterhalen wat de oorzaak was. Na overgebracht te zijn naar een ander ziekenhuis, onthulde een scan een kogel in de schedel van het kind.

Arthur werd gisteravond, dinsdag 2 januari 2018, hersendood verklaard. Vanmorgen hebben woedende familieleden die woede richting de gangsters geuit, wiens nieuwjaarsfeest de dood van de peuter heeft veroorzaakt.

Arthur's tante Rosana Aparecida vertelde het Bom Dia Brasil-programma: 'Deze persoon die dacht dat het leuk zou zijn om de lucht in te schieten om het nieuwe jaar te verwelkomen, raakte uiteindelijk mijn neefje. Hij moet weten dat hij een gezin heeft verwoest. Je hebt onze familie vernietigd.'

Ze stellen ook dat het leven van het kind gered had kunnen worden als er niet een gebrek aan personeel en uitrusting was geweest nadat ze hem naar het ziekenhuis hadden gebracht. Nadat ze hem naar het plaatselijke gezinsziekenhuis hadden gebracht, werd hen verteld dat er geen ambulances beschikbaar waren om hem over te brengen naar een gespecialiseerde afdeling. Toen ze aanboden om te betalen voor een privéambulance, kregen ze te horen dat er geen artsen beschikbaar waren om de jongen te begeleiden, beweren ze.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident en vanwaar de kogel is afgevuurd.



(Suriname Mirror/The Daily Mail/Twitter/YouTube/Folha de S. Paulo/O Globo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten