vrijdag 19 januari 2018

Roy de Miranda: 'Uitlatingen districtscommissaris Mike Nerkust beledigend, grievend, smadelijk en lasterlijk'

De Miranda zou omwonenden hebben aangezet te protesteren tegen Chinese karaokebar A8 KTV

'Hij wil pand aanwenden voor Braziliaanse ondernemers met wie hij goed bevriend zou zijn'


Roy de Miranda - niet voor het eerst in opspraak - voelt zich onterecht beschuldigd door districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost en heeft tegen hem een klacht ingediend bij de procureur-generaal. Uitlatingen van Nerkust komen bij De Miranda beledigend, grievend, smadelijk en lasterlijk over. De districtscommissaris heeft zich volgens De Miranda niet bepaald op vleiende toon uitgelaten in de media over de commotie rond de Chinese karaokebar A8 KTV aan de Ming Doelmanstraat. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, vrijdag 19 januari 2018.

De burger zegt zich samen met buurtbewoners te hebben beklaagd bij Nerkust en de politie over geluidsoverlast vanuit de uitgaansgelegenheid in de nachtelijke uren, zonder dat de districtscommissaris daar iets tegen heeft gedaan. In de brief aan de procureur-generaal staat dat de nachtelijke overlast zodanige vormen had aangenomen, dat de buurtbewoners uiteindelijk een breder platform zochten om hulp voor hun probleem te zoeken en daarom naar de media zijn gestapt. Vervolgens zou Nerkust zich publiekelijk op een 'uiterst laakbare' en onaanvaardbare manier hebben uitgelaten over De Miranda.

Nerkust heeft eerder gereageerd op een brief van de buurtbewoners. Hij zei, dat De Miranda in zijn positie van hoge politieke functionaris misbruik maakt om zaken gedaan te krijgen.

Hij zou De Miranda ervan beschuldigd hebben dat hij burgers had aangezet tot protest tegen de Chinese uitbater van de bar. Volgens de Nerkust deed De Miranda dat om het pand waarin de bar is gehuisvest een andere bestemming te kunnen geven. Hij zou het pand willen aanwenden voor de Braziliaanse ondernemers met wie hij goed bevriend zou zijn.

De Miranda ontkent dit ten stelligste en noemt de aantijgingen van Nerkust 'beledigend, grievend, smadelijk en lasterlijk'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten