vrijdag 19 januari 2018

Persconferentie leiding AZP over onderzoeksresultaten oorzaak dood baby's

'Van 13 met een bacterie geïnfecteerde baby's zijn zes mede hierdoor overleden'

 
Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zal vandaag, vrijdag 19 januari 2018, uitgebreid ingaan op de sterfte van acht baby's in korte tijd op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU). Algemeen directrice Claudia Redan zegt op Starnieuws, dat uit onderzoek is komen vast te staan dat van de dertien baby's die geïnfecteerd waren met een bacterie, zes mede hierdoor het leven hebben gelaten. 

Nadat ontdekt werd dat er iets ernstig mis moest zijn nadat drie dagen achtereen een baby stierf en de conditie van anderen verslechterde, werden gelijk voorzorgsmaatregelen genomen. Er werd onmiddellijk een diepgaand onderzoek ingesteld door het team van het Academic Pediatric Center Suriname, de afdeling infectiepreventie, het microbiologisch laboratorium, de apotheek en de infectiologen.

Een groot deel van de overleden pasgeborenen heeft te maken gehad met een infectie door een weinig voorkomende ziekenhuisbacterie. 'Voor ons was het heel belangrijk om de ouders op te vangen en te begeleiden en de situatie te stabiliseren', zegt Redan. Nu kan de samenleving verder worden geïnformeerd.

Op de NICU worden baby's die te vroeg zijn geboren en/of beademd moeten worden behandeld om hen een betere overlevingskans te bieden. Het gaat om een zeer specialistische afdeling waarbij pasgeborenen met een hoog risico op overlijden worden behandeld. Intussen is de situatie genormaliseerd. De behandelprotocollen en procedures zijn geëvalueerd en waar nodig aangescherpt.

Redan stelt, dat wat gebeurd is dramatisch is. Op de persconferentie zal ingegaan worden op de onderzoeksresultaten en de aangescherpte maatregelen die genomen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten