vrijdag 19 januari 2018

Nog steeds onvrede onder personeel directoraat Cultuur over directrice Sandie

Medewerk(st)ers richten zich ook tegen bondsvoorzitter Ronald Hooghart

Personeel: 'Bondsvoorzitter Hooghart wil de directrice weg zodat zijn zoon haar plaats kan innemen'

 
Er is nog steeds wrijving tussen het personeel en de directrice van het directoraat  Cultuur bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het personeel vindt onder meer, dat Elviera Sandie, die daar sinds juli 2017 de scepter zwaait, niet goed met hen communiceert en veranderingen wil doorvoeren die niet door de beugel kunnen.


De personeelsbond van het directoraat vergaderde gisteren in de Palmentuin met bondsvoorzitter Ronald Hooghart, aldus vandaag, vrijdag 19 januari 2018, de Ware Tijd. 'Mevrouw Sandie hoort, maar ze luistert niet', werd er geklaagd.

Ook Hooghart heeft problemen met de handelswijze van Sandie. Woensdag had hij een onderhoud met haar dat uiteindelijk ook niet veel uitkomst bood. Volgens personeelsleden werd daarna de beschuldiging geuit dat de bondsvoorzitter de directeur weg wil zodat zijn zoon haar plaats kan innemen. 'Daar klopt niets van. Als ik mijn zoon daar wilde hebben, was ze daar niet eens gekomen', kaatste Hooghart terug. 'Toen de minister de ex-directeur daar weg haalde, heeft hij mij persoonlijk gevraagd een vervanger te zoeken.'

Hij zei dat de vergadering van gisteren uiteindelijk belegd is, omdat de problemen met de directrice het personeel te veel waren geworden. 'Maar, eigenlijk was er al vanaf een week of twee na haar aantreden wrijving. Je moet luisteren naar de mensen. Je kunt niet nieuw ergens komen, dan yu e bigin dyompo nanga tu futu', zegt Hooghart.

Ook tussen de bond en de directrice is volgens hem sprake van slechte communicatie. 'Het clusterproject moet samen met de bond besproken worden. De bond wordt niet gekend bij het nemen van besluiten.' Nu klaagt het personeel echter van verhuizingen die op stel en sprong, zonder een gedegen afstemming plaatsvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten