vrijdag 19 januari 2018

‘Lost in paradise: The dogs of Curaçao’ in première in Amsterdam

'Voor veel honden is Curaçao een ware hel'


'Ze krijgen niet of nauwelijks te eten, ze worden mishandeld, bekogeld met stenen of gedumpt in de mondi of op straat'


Animals Today stelt het belabberde leven van de vele honden op Curaçao aan de kaak in ‘Lost in paradise: The dogs of Curaçao’. De documentaire is gisteren in Nederland in première gegaan bij stichting Perdu te Amsterdam, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 19 januari 2018.

De makers stellen, dat Curaçao door velen wordt gezien als een paradijs. De ultieme vakantiebestemming met zon, zee, strand, lekker eten en gezelligheid. 'Maar, voor veel honden is het een ware hel. Ze zitten hun hele leven vast aan een ketting of touw van slechts een paar meter, midden in de zon en hitte. Ze krijgen niet of nauwelijks te eten, ze worden mishandeld, bekogeld met stenen of gedumpt in de mondi of op straat.'

In ‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’ besluit Karen Soeters van AnimalsToday om zelf een kijkje te nemen op Curaçao en uit te zoeken waar het probleem ligt en waar de oplossing gezocht moet worden. Soeters praat met Djoeke Giliam van Stichting Dog, Mirjan Seppenwolde en Sandra Boerboom van Rescue Paws Curaçao (RPC), Dyveke Fraai-Brugman en Hetty van den Ouweelen van Feed Friends Foundation (FFF) en Lidanel Molenaar van Curaçao Animal Rights Foundation (Carf).

Ook gaat ze op pad met de klachteninspecteur van de Dierenbescherming Curaçao, Gerald Riley.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten