vrijdag 19 januari 2018

Blokkademaatregel van president Maduro nog steeds van kracht voor ABC-eilanden

Premier Rhuggenaath: 'Wij hopen via de diplomatieke wegen meer duidelijkheid te krijgen'

(Bron: Google Earth/Suriname Mirror)

 Aruba en Curaçao hebben het momentum verloren, het conceptakkoord is nog steeds niet door Venezuela getekend en de maatregel van president Maduro is nog steeds van kracht. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath tijdens een interview bij radiozender Z86 verklaard, aldus het Antilliaans Dagblad, vandaag, vrijdag 19 januari 2018.

De minister-president herhaalde, dat er vorige week een constructief overleg op Aruba heeft plaatsgevonden met Venezuela en de partners van het Koninkrijk. 'Maar, wij hebben nog geen verklaring van Nicolás Maduro ontvangen waarin hij aankondigt dat hij de maatregel intrekt. Wij hopen via de diplomatieke wegen meer duidelijkheid te krijgen', aldus de minister-president.

De Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes heeft nog steeds vertrouwen in een goede afloop: 'Vorige week hebben we constructief vergaderd. De delegaties van de landen hebben gesproken over gevallen van smokkel. We hebben afspraken gemaakt hoe we daartegen gaan optreden en hebben die vastgelegd in een document. Deze conceptverklaring ligt bij de regering van Venezuela om ondertekend te worden. Wij verwachten dat dit op korte termijn gebeurt.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten