vrijdag 19 januari 2018

Ophef in Colombia over deelname minderjarige meisjes aan wet t-shirtevenement in San Gil, Santander

Ten minste één van de minderjarigen werd gefilmd terwijl ze haar borsten toonde

(Bron screenshot: YouTube)

Instituto Colombiano de Bienestar Familiar (ICBF): 'Het incident is niet uniek'


Het Colombiaanse Instituut voor Gezinswelzijn herinnert  lokale en regionale overheden van het land aan de bescherming van minderjarigen, nadat minderjarige meisjes bleken deel te nemen en deelnamen aan een openbaar wet t-shirtevenement. Een video ervan werd in het weekend opgenomen in een waterpark beheerd door het Cultuur- en Toerisme Instituut van San Gil, een stad in de centraal-noordoostelijke provincie Santander.



Ten minste één van de minderjarigen werd gefilmd terwijl ze haar borsten toonde voor een menigte van ongeveer 1.500. Meerdere minderjarigen werden naar verluidt aangemoedigd om deel te nemen.



Lokale autoriteiten wisten pas van de deelname van de minderjarige nadat video's van het evenement online waren gedeeld. Volgens de directrice van het Colombiaanse Instituto Colombiano de Bienestar Familiar (ICBF), Karen Abudinen, is het incident niet uniek.


Abuniden herinnerde zich nog een ander incident in Santander waarin meisjes vanaf negen jaar deelnamen aan een string-competitie. Te vaak worden kinderen blootgesteld aan risico's als gevolg van nalatigheid van zowel ouders als autoriteiten, zei Abudinen.

Een 15-jarig meisje dat deelnam aan het evenement, leed aan online-misbruik nadat haar deelname aan het evenement de krantenkoppen en de nationale televisie haalde,aldus de lokale Ombudsman.

De lokale politie sloot de locatie in het waterpark dat het evenement had georganiseerd en beloofde juridische stappen tegen ouders en organisatoren.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/El Tiempo/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten