maandag 15 januari 2018

Minister Welzijn geeft persoonlijk opdracht Chinese Karaokebar ‘A8 KTV’ te sluiten, dc Nerkust opent hem weer

(Bron foto: Irvin Ngariman/de Ware Tijd)
'Ik heb de bar onterecht laten sluiten, er is geen sprake van geluidsoverlast en hinder'
 


Volgens de Ware Tijd van maandag 15 januari 2018, zou zich een machtsspel voltrekken rond de exploitatie van nachtelijke activiteiten in het gebouw aan de Ming Doelmanstraat waarin de Chinese Karaokebar ‘A8 KTV’ is gehuisvest. Autoriteiten op verschillend niveau blijken hierbij betrokken te zijn. De bar werd in november vorig jaar tot nu toe driemaal gesloten door de politie in opdracht van hoger hand, maar telkens weer bleek de Chinese uitbater zodanige contacten te hebben dat hij toestemming kreeg om de exploitatie te hervatten. 

Buurtbewoners hebben na herhaaldelijk klagen en het indienen van een petitie met hun handtekening, gedaan gekregen dat uiteindelijk een gemengde commissie de vergunning ingetrokken heeft en de bar opnieuw heeft laten sluiten. Tot verbazing van zowel de buurtbewoners als de commissie ging al na een paar dagen de bar weer open.
Zeker drie van de ondertekenaars van de petitie zijn verhuisd, omdat zij de overlast niet langer konden verdragen. Andere buurtbewoners, die in die omgeving huurder zijn, zouden zijn bedreigd dat wanneer zij doorgaan met klagen hen de huur zou worden opgezegd. Volgens twee van de buurtbewoners is het de afgelopen dagen opmerkelijk rustig geweest bij de bar.

Districtscommissaris (dc) Mike Nerkust van Paramaribo-Zuidwest zegt, dat hij inderdaad tot twee keer toe de bar heeft gesloten, maar dat hij hierop terug moest komen. 'Ik heb de bar onterecht laten sluiten, er is geen sprake van geluidsoverlast en hinder.'

Minister Ferdinand Welzijn reageert in eerste instantie verbaasd wanneer hij hoort dat de bar nog open is. 'Ik heb vaak klachten gekregen van buurtbewoners en heb persoonlijk de opdracht gegeven de zaak te sluiten.' Als hem wordt meegedeeld dat Nerkust van mening is dat er geen sprake is van hinder, zegt hij: 'Dan is er niets aan de hand; de dc is het hoogste gezag als het gaat om geluidsoverlast en hinder.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten