maandag 15 januari 2018

Journalist vermoord in Nuevo Laredo, in de noord Mexicaanse staat Tamaulipas

(Bron foto's: Twitter)
Carlos Dominguez was een onafhankelijke journalist die een politieke column schreef


Een journalist is zaterdag vermoord in de noord-Mexicaanse staat Tamaulipas, wat bijdraagt aan een golf van geweld in een van 's werelds gevaarlijkste landen voor mediapersoneel. Carlos Dominguez werd 's middags vermoord in de stad Nuevo Laredo, rijdend in zijn auto met zijn dochter, zeiden staatsambtenaren in een verklaring.

Het kantoor van de procureur-generaal heeft een onderzoek ingesteld om de omstandigheden van de moord vast te stellen en of het verband houdt met het werk van Dominguez als journalist.




Dominguez was een onafhankelijke journalist die een politieke column schreef. In een van zijn laatste publicaties betreurt hij het groeiende politieke geweld in Mexico, voorafgaand aan de presidentsverkiezingen in juli.

Francisco García Cabeza de Vaca, de gouverneur van Tamaulipas, veroordeelde de moord in een bericht op Twitter. 'Mijn medeleven gaat uit naar de familie van journalist Carlos Dominguez Rodriguez', schreef hij. 'Mijn inzet voor hen en de journalistieke gemeenschap van Tamaulipas is dat deze moord niet ongestraft zal blijven.'


Ten minste 67 mediamedewerkers werden wereldwijd gedood in verband met hun werk in 2017, aldus de lobbygroep Verslaggevers Zonder Grenzen, die Mexico verkoos als het gevaarlijkste land voor journalisten op het westelijk halfrond.



(Suriname Mirror/Infobae/Reuters/El Universal/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten