dinsdag 16 januari 2018

Venezolaans leger richt bloedbad aan onder vermeende opstandelingen

(Bron screenshot: Twitter)
Zeker vijf opstandelingen te El Junquito gearresteerd

Rebellen hebben banden met piloot Oscar PérezPérez zou zijn gedood


Venezolaanse veiligheidstroepen hebben na zware vuurgevechten in een plaats buiten Caracas zeker vijf vermeende opstandelingen opgepakt. Het zou gaan om rebellen die banden hebben met piloot Oscar Pérez, berichtte de staatstelevisie maandag 15 januari 2018. Hij wordt door de socialisten als een 'terrorist' beschouwd en geldt als staatsvijand nummer 1.  Momenteel is nog onduidelijk of Perez de schietpartij heeft overleefd.

Volgens dit bericht van rond half zes maandagavond Surinaamse tijd zou Peréz zijn gedood:





Perez had eind juni 2017 van zich laten horen, toen hij als piloot van de politie-eenheid CICPC met een gestolen helikopter het ministerie van Binnenlandse Zaken had beschoten en granaten naar het hooggerechtshof had gegooid. Niemand werd toen gewond, president Maduro sprak van een poging tot staatsgreep. 

Perez beschouwt zichzelf als de leider van de rebellen die het land van het socialistisch juk willen bevrijden.

Hij liet maandag tijdens de gevechten in El Junquito van zich horen via dramatische video’s op sociale media. 'We zijn gewond. Ze doden ons', zei de rebel, wiens gezicht onder het bloed zat.

A post shared by Oscar Perez (@equilibriogv) on



A post shared by Oscar Perez (@equilibriogv) on


Pérez bleef de autoriteiten na de helikopteraanval maandenlang voor.



Pérez leek een kogelvrij vest te dragen terwijl hij bukte in een gebouwtje. Op de achtergrond waren schoten te horen. De piloot claimde in een filmpje omsingeld te zijn en door de autoriteiten te worden bestookt met granaatwerpers.

De staatstelevisie berichtte over meerdere doden en gewonden, maar over de piloot is niets bekendgemaakt.




Politici uit de oppositie riepen vandaag op tot een eerlijk proces voor Perez. 'Er is geen doodstraf in Venezuela', tweette Yajaira Forero, parlementslid van de oppositie. 'We eisen dat het recht op leven van mijnheer Oscar Perez gerespecteerd wordt. Als hij een misdrijf begaan heeft, moet hij berecht worden door een gerechtshof, zoals de wet stelt.' 





(Suriname Mirror/De Morgen/El Universal/El Nacional/De Telegraaf/Twitter/Instagram/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten