maandag 15 januari 2018

Minister Pengel: 'Medisch specialisten gijzelen de gezondheidszorg'

Bewindsman haalt ongemeen fel uit naar medisch specialisten


De gezondheidszorg wordt niet alleen geteisterd door een financiële crisis, maar ook door een kleine groep mensen die haar in gijzeling probeert te nemen. Met deze woorden heeft minister Patrick Pengel van Volksgezondheid de aanval geopend op de medisch specialisten die de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) dreigen met stopzetting van de diestverlening per 1 februari, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, maandag 15 januari 2018. 

Hij spreekt van 'een groep mensen die met de vuist op tafel heeft geslagen en het SZF een ultimatum heeft gegeven van betaal of ik werk niet meer. Betaal me of ik help mijn medemens niet meer, ik wil geld zien anders doe ik niet meer datgene waarvoor God heeft gezorgd dat ik in staat ben te doen. Ik wil geld zien'.

De medisch specialisten zijn het betalingsgedrag van het SZF moe en eisen nu tijdige betaling voor verleende diensten aan SZF-verzekerden.

De bewindsman sprak van 'een totaal verkeerde richting die een kleine groep opgaat' en dreigt dat niet te zullen accepteren. 'Dat is ook niet de richting die wij moeten opgaan als samenleving, terwijl wij onze samenleving beter ten dienst kunnen zijn. De gezondheidszorg is voor iedereen en wij als regering gaan die niet in gijzeling laten nemen door een kleine groep mensen.'

Pengel uitte zijn dreigement zondag bij de ingebruikname van een uiterst moderne polikliniek cardiologie in het Mungra Medisch Centrum in Nickerie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten