maandag 15 januari 2018

Surinaamse Politie Bond wacht op antwoord minister Welzijn over herwaardering agenten

'Bezoldiging moet significant worden aangepast en werkomstandigheden aanzienlijk verbeterd'

'De politie moet onder erbarmelijke omstandigheden werken'

 
De Surinaamse Politie Bond (SPB) heeft nog geen antwoord gehad op brieven van waarnemend minister Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie om te praten over de herwaardering van politieambtenaren. Hiertoe is een plan ingediend bij de minister. Uiterlijk woensdag verwacht het SPB-bestuur antwoord van de minister, aldus Starnieuws vandaag, maandag 15 januari 2018. 

De bezoldiging van de politie moet significant worden aangepast, terwijl de werkomstandigheden aanzienlijk moeten worden verbeterd. Door deze omstandigheden is de motivatie behoorlijk afgenomen.

Bondsvoorzitter Raoul Hellings en penningmeester Sergio Gentle hebben gisteren in het programma Welingelichte Kringen op Radio ABC aangegeven, dat de politie onder erbarmelijke omstandigheden moet werken.



De salarissen zijn zo laag, dat alleen door overuren te maken de mensen de eindjes aan elkaar kunnen knopen. De motivatie bij politieagenten is laag. Slechts 35% van de inbraken word opgelost.

Door een betere organisatie, afstoten van oneigenlijke taken, kunnen manschappen volgens Hellings en Gentle ingezet worden om onder andere voor oplossen van strafbare feiten. In veel landen houdt de politie zich niet bezig met blikschade bij aanrijdingen en het afnemen van rijexamens. Deze taken kunnen worden afgestoten.

Hellings merkte op dat een inspecteur van politie, met een academische opleiding, rond de bruto Srd 3.000 verdient. Een hulpagent van politie krijgt bruto Srd 900. Deze bedragen moeten drastisch aangepast worden. In het herwaarderingsvoorstel dat ingediend is door de SPB wordt gevraagd om de salarissen van de onderste rang op te trekken naar Srd 3.000 per maand. De bond vindt dat niet op basis van overuren mensen in staat moeten zijn zichzelf en hun gezin te verzorgen. De politieambtenaren moeten goed betaald worden voor het werk.

De nachtdiensttoelage is bijvoorbeeld Srd 20, terwijl in de gezondheidssector de vergoeding Srd 150 bedraagt. De bond wil zo snel mogelijk om de tafel gaan zitten met de werkgever voor de herwaardering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten